Een fietsaanhanger voor je huisdier?

Neem je graag de fiets voor je dagelijkse vervoer, of houd je ervan om op pad te gaan met de fiets, dan kan het praktisch lastig zijn met een huisdier. Een hond kan meelopen met de fiets, maar hierbij moet je goed letten op je snelheid, de totale afstand en moet de hond veilig naast de fiets kunnen lopen.

Steeds vaker zien we als alternatief de fietsaanhanger voor huisdieren. Deze karretjes zijn vergelijkbaar met de aanhangers voor kleine kinderen, maar speciaal gemaakt voor honden en soms andere huisdieren.

Fietskar voor honden

De fietskar voor honden is er in alle vormen en maten. Meestal moet op de fiets een aanhechtingsstukje bevestigd worden waarop de aanhanger geklikt kan worden.

Kies het liefst voor een kar die goed aansluit bij het formaat van de hond. Te klein en de hond zit niet lekker, te groot en de hand kan wat instabiel zijn.

We raden aan om te kiezen voor een fietskar met een hoes die je grotendeels kunt afsluiten (uiteraard met ventilatie). Met name bij jonge honden of honden die niet gewend zijn aan drukte, kan het prettig om de hond enigszins te kunnen afsluiten van de omgeving.

Honden die hier overigens makkelijker mee omgaan vinden het vaak juist prettig om rond te kunnen kijken. Sommige fietsaanhangers hebben een extra hoes, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel open zicht er is voor de viervoeter.

 

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *