Een nieuwe accu voor je elektrische fiets? Dacht het niet!

Veel mensen geloven nog steeds dat als de accu van je elektrische fiets minder goed wordt of kapotgaat, je direct een nieuwe nodig hebt. Echter is niets minder waar. Vaak kan een accu met een paar kleine, nieuwe onderdelen nog prima een lange tijd mee. Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je graag weten hoe je een accu op deze manier langer mee kan laten gaan? Lees dan snel verder.

Accu’s worden minder

Elektrische fietsen zijn steeds populairder onder zowel oudere als jongere mensen. Veel mensen zijn afhankelijk van de helpende hand die een elektrische fiets je geeft.

Lange afstanden worden gemakkelijker afgelegd, en ook iemand die minder mobiel is krijgt de mogelijkheid om zich ook met een fiets te verplaatsen. Zij zijn dus niet langer afhankelijk van openbaar vervoer, een eigen auto of een andere automobilist. Echter wordt, zoals elke accu, de accu van een elektrische fiets na loop van tijd minder.

Er wordt gezegd dat een fietsaccu ongeveer drie jaar mee gaat. De accu gaat bijvoorbeeld snel leeg of werkt in sommige gevallen helemaal niet meer.

Als je dan besluit om te zoeken naar een nieuwe accu kijk je al snel tegen zeer hoge bedragen aan. Ruim 600 euro voor een nieuwe accu is erg veel, en dat terwijl het veel goedkoper kan.

Laat je accu reviseren

Het proces van het repareren van zo’n accu heet accu revisie. Bij het reviseren van een accu worden enkel de cellen van de accu vervangen. Deze manier van accu revisie is milieuvriendelijker en bespaart je bovendien een hoop geld, wat op kan lopen tot honderden euro’s.

Ideaal, toch? Iemand die gespecialiseerd is in het reviseren van accu’s repareert jouw accu al vanaf een klein bedrag van ruim 200 euro. Het beste hieraan is nog wel dat in sommige gevallen een accu na revisie nog meer capaciteit heeft dan voorheen.

Bovendien zijn de meeste soorten accu’s geschikt om te reviseren. Bang dat deze vorm van reparatie niet mogelijk is bij jouw accu, hoef je dus niet te zijn.

Kortom, als je elektrische fiets een nieuwe accu nodig heeft kun je het beste je fiets accu reviseren. Er zijn vrijwel geen redenen om het niet te doen. Je bespaart ongetwijfeld honderden euro’s, bent goed bezig voor het milieu en lost met gemak het probleem op.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *