3 Mooie fietsgebieden in Nederland

Dat Nederland een fietsland is zal voor niemand nieuws zijn. Geen land op de wereld heeft zo’n dicht fietspadennetwerk als Nederland. Voor de meeste mensen is de fiets echter puur een vervoersmiddel om van A naar B te komen.

Minder mensen houden zich bezig met fietsen voor het plezier, maar dat is zonde! Nederland heeft diverse mooie fietsgebieden. Wij geven je drie tips.

1. Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is één van de mooiste fietsgebieden van Nederland. In dit uitgestrekte park rij je door bossen, afgewisseld met grote zandverstuivingen en kleine heuvelachtige gebieden.

Het leuke is dat je voor dit gebied niet perse zelf een fiets hoeft mee te nemen. In het park staan witte fietsen, die iedereen gratis mag gebruiken om rond te fietsen in het park. Vergeet ook niet het Kröller Muller museum te bezoeken, met kunstwerken van onder meer Picasso.

2. Twente

Twente is rijk aan natuur en platteland, waar je eindeloos kunt fietsen en genieten van de frisse lucht, bossen en mooie uitzichten.

Een aanrader is om langs het kasteel Warmelo bij Diepenheim te fietsen. Dit voormalig koninklijk kasteel is zo’n 700 jaar oud en heeft nog altijd een prachtige slottuin waar je even kunt uitrusten en genieten van de mooie bloemwerken.

Omdat Twente zo’n bekende bestemming is om te fietsen, vind je hier ook regelmatig kleine terrasjes die bij boerderijen horen waar je een simpele lunch of koffie kunt drinken.

3. Zuid-Limburg

Voor de meeste mensen even rijden en ook zeker een fietsgebied voor de sportieveling: zuid-Limburg. Als één van de weinige regio’s in Nederland écht heuvelachtig, maar daardoor ook erg mooi.

Met grote bossen en mooie heuvelachtige uitzichten kun je ook hier genieten van de natuur.

Durf je de uitdaging aan, probeer dan ook de beroemde Cauberg te beklimmen, waar regelmatig wielerwedstrijden worden gehouden en enkele iconische duels zijn uitgevochten tussen grote fietsers van het heden en verleden.

 

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *